fredag 28 oktober 2016

Torskrygg med parmesansmul och spenat 10 SmartPoints



Torskrygg med parmesansmul och spenat 10 SmartPoints
2 pers

300 gram torskrygg
1/2 dl panko
1/2 dl riven parmesan
1/2 msk smör
salt och peppar
smör och olja

200 gram färsk spenat
smör
salt, peppar och muskot
1/2 dl matlagningsgrädde

Kokt potatis


Sätt ugnen på 200 grader.
Skär torsken i portionsbitar. Stek dem i en rejäl klick smör tills den fått lite färg och yta. Salta och peppra och lägg torsken i en ugnsform.

Smält smör och blanda med panko och parmesan. Fördela detta på torsken. Sätt in i ugnen tills innertempen är ca 54 grader.

Under tiden som fisken är i ugnen så stek spenaten tills den krympt samman i samma panna som du stekte fisken. Tillsätt lite extra smör. Salta, peppra och strö på lite riven muskot innan du häller på grädden och låter det puttra lite.
Fördela spenaten på två tallrikar och arrangera fisken ovanpå. Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar