måndag 17 oktober 2016

Kasslergratäng med tomat, mozzarella och basilika


Kasslergratäng med tomat, mozzarella och basilika
4 portioner

500 kg kassler
2 tomater
1 st mozzarella á 125 g
2 1/2 dl matlagnings grädde
1 1/2 dl chilisås (ketchup typ)
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk grovmalen svartpeppar
3/4 msk torkad basilika
salt

2 dl risoni

Skär kasslern i skivor och tomaterna samt mozzarellan i bitar. Lägg kasslern i en ugnsform och lägg tomaterna och mozzarellan över. Vispa ihop grädde, chilisås, vitlök, peppar och basilika. Smaka av med lite salt. Tänk på att kasslern är salt i sig.

Häll såsen över kasslern och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.

Servera med kokt risoni & en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar