onsdag 27 juli 2016

Melonsallad med matvete & pocherad kyckling 11SmartPoints

Idag hade maken lagat ännu ett nytt recept, somrig sallad som jag varmt kan rekommendera. Hittade receptet i MAT magasinet.


Melonsallad med matvete & pocherad kyckling 11 SmartPoints
2 portioner

ca 250 gram kycklingfilé
1/2 liter hönsbuljong
1 dl matvete
1/2 galiamelon
1/2 gurka
1/2 knippe rädisor
1/2 knippa mynta
1/4 kruka slät bladig persilja
25 gram fetaost 10%
25 gram pumpakärnor
Salt

Dressing:
Saft av en halv citron
1/4 dl olivolja
Salt & ny malen svartpeppar

Koka upp buljong & lägg ner kycklingen med en termometer i den tjockaste delen. Sänk värmen och låt sjuda ca 10-12 minuter tills innertemperaturen är 68 grader.

Koka matvetet enligt anvisningar på förpackningen.

Skär melon, gurka och rädisor i små tärningar. Finhacka mynta och persilja och blanda med den kokta matveten och det tärnade.

Lägg upp på tallrikar. Riv kycklingen i strimlor och blanda med salladen.

Rosta pumpakärnorna i en torr het panna tills de börjar "knäppa". Salta & rör om och strö kärnorna över salladen. Smula över fetaost.

Vispa ihop citronsaft och olja. Salta och peppra. Slå dressingen över salladen och servera.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar