Traditionerna håller man ändå, så efter klassisk sill lunch blev det tårta.
Mini Pavlova tårta 4 propoints
2 portioner
1 äggvita
1/2 dl socker
uns salt
uns pressad citron
1/4 msk majzena
1/4 tsk vaniljsocker
0,75 dl vaniljvisp 8%
Frukt & bär
Citronmeliss
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa äggvita och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vipsa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och citron.
Bred/spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper, till en rundel. Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
Sätt in plåten i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemeraturen till 100 grader. Grädda ca 1 timme. Stäng av värmen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
Vispa vaniljvispen och lägg på marängen. Toppa med olika sorters frukt & bär & citronmeliss.