tisdag 19 maj 2015

Dax för en paus!

Efter otaliga inlägg med massor av nya recept så kommer jag ta en liten paus på obestämd framtid.

Det krävs mycket för att ständigt komma fram med nya recept och det är liksom det hela iden bygger på. Och det känns inte lika kul längre.

Kan absolut dyka upp nått recept här om jag lagar nått nytt men just nu känns det inte lika roligt att blogga, komma på nya recept & leverera till er som läser. Och det är viktigt att det känns kul.

Finns ju en hel del recept för er som läser min blogg att beta av.

Så sköt om er, fortsätt hålla er till bra goda propoints beräknade recept så kommer vikten att sköta sig ska ni se.

Tack för alla peppande ord & för att ni läst min blogg. Kanske ses vi igen :-)

Over & out!

Cecilia


fredag 15 maj 2015

Krämiga kycklingrulader med balsamicomarinerade morötter och risoni 14 propoints

Härligt, helg igen. Man kan ju inte annat än älska dessa klämdagar. Jobba lite å så ledig igen. Underbart.

Idag blev det kyckling till middag, Supergott.

Krämiga kycklingrulader med balsamicomarinerade morötter och risoni 14 propoints
2 portioner

KYCKLINGRULADER
300 g kycklingfilé
1/2 pkt bacon
1/2 röd lök
1 spray olja till pannan
Ca 50 g Philadelphiaost max 12%
2 1/2 dl vatten + 1 1/2 msk kycklingfond eller 1 hönsbuljongtärning
1/2 dl matlagningsgrädde
Flingsalt och nymalen svartpeppar
25 g Philadelphiaost 12%
Tandbetare eller grillspett i trä

BALSAMICOMARINERADE MORÖTTER
3-4 morötter, ca 200 g
1/2 msk vit balsamvinäger
1/2 msk olja
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Hackad persilja

TILL SERVERING
1 dl Risoni

Koka risoni enligt anvisning på paketet.

Dela kycklingfiléerna på längden till tunna schnitzlar. Banka ut dem lätt.

Hacka baconskivorna. Skala och finhacka den röda löken.

Hetta upp olja i en panna. Fräs bacon och lök i några minuter. Tillsätt philadelphiaosten och rör om så att osten smälter.
Lägg en klick fyllning på varje kycklingskiva. Rulla ihop och fäst med en tandpetare eller grillspett.

Hetta upp olja i en panna och stek ruladerna gyllene runt om i några minuter.
Tillsätt vatten + fond eller buljongtärning och grädde. Låt puttra ca 7-8 minuter eller tills kycklingen är klar.

Smaka av med salt och peppar. Rör på slutet ner en klick Philadelphiaost i såsen.

Skala och dela morötterna i stavar på längden. Koka i lättsaltat vatten eller i vatten med en buljongtärning i ca 10 minuter. Häll av vattnet. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den över de varma morötterna. Garnera med hackad persilja och servera de marinerade morötterna med de krämiga ruladerna och risoni.



torsdag 14 maj 2015

Spätta meuniere med fräsch sås 11 propoints

Myllymäki har varit framme igen och inspirerat till kvällens middag. Gott gott med fisk.

Spätta meuniere med fräsch sås 11 propoints
2 portioner

300 gram spättfilé
1/2 dl vetemjöl
salt
1/2  citron
1 dl matyoghurt 8%
1 msk lättmajonnäs
1/4 Gul lök
1/4 äpple
Pepparrot
1 msk finskuren dill

4 kokt potatis, till servering
1 tsk olja och 1 msk smör, till stekning

Gör så här
Hacka löken och äpplet fint och stek dem mjuka i lite olja,  ställ sedan kastrullen kallt så allt svalnar.

Skala och riv pepparroten och blanda med majonnäs, matyoghurt och finskuren dill. När löken och äpplet är kallt, blanda ner i såsen och den är redo att serveras.

Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Salta mjölet när det ligger på en tallrik.

Vänd fisken i mjölet så den paneras på båda sidor, mjölet ska täcka fisken.
Stek fisken i en stekpanna med olja och smör, pannan ska vara varm så fisken tillagas snabbt.

Servera med kokt potatis, såsen och några klyftor citron.



tisdag 12 maj 2015

Italiensk korv med basilikarisoni 12 propoints

I helgen var vi i London, fantastiskt trevligt. Var på ett par bra restauranger, bifogar lite bilder så ni får smaka lite.

Snart helg igen, supersköna veckor med extra ledigheter nu. Man kan inte annat än älska våren. Men ärligt, vart är värmen?

Italiensk korv med basilikarisoni 12 propoints
2 personer

250 g falukorv, max 9%
2 st tomater, marinerade soltorkade
1/2 dl parmesanost, riven
1/4 st basilika, kruka

Basilikarisoni:
70g sockerärter
1 krm svartpeppar, nymald
1/2 dl parmesanost, riven
1/4 st basilika, kruka
1 dl risoni
1/2 grönsaksbuljong, tärning
1/2 st lök, gul eller röd


Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven men inte helt igenom. Torka av de marinerade tomaterna med hushållspapper och strimla. Repa bladen från basilikan. Fyll skårorna i korven med tomater och basilika.

Lägg korven i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Koka risonin i grönsaksbuljongen utan lock ca 11 minuter.

Ansa och strimla sockerärter och lök. Rör ner sockerärter och lök i risonin när 2 min återstår av koktiden. Krydda med peppar. Strimla basilikan och rör ner den i risonin.

Servera risonin till korven med lite grönsaker.






London 8-10 maj


No 11 Cadogan gardens - mysigt hotell i Chelsea.







Lunch på Bubbledogs - Champagne & korv!

Tartufo - härlig Italinare på hotellet.






Cava och gott i väntan på bord.
Att vänta 1 timme på bord på Barrafina är inget ovanligt. Men värt det!




Nobu - Berkley street

Fördrink & edamebönor.










Så mycket fantastisk mat. Kan rekommenderas.






onsdag 6 maj 2015

Sesamlax med sallad och mangofraiche 11 propoints

Åh sicken smarrig middag det blev ikväll. Kan varmt rekommenderas.
Nu tar vi helg och drar till London.

Ses nästa vecka!

Sesamlax med sallad och mangofraiche 11 propoints
2 portioner

2 st laxfile a 125 gram
1 msk Sesamfrön

Sallad:
2 nävar färsk spenat
12 sockerärtor
80 gram sojabönor
2 potatis
1/2 rödlök
3 champinjoner
4 cocktailtomater
Salt & peppar

Mangofraiche:
1 dl fraîche 5%
1 msk mango chutney

Blanda fraiche med mangochutney och smaka av med salt och svartpeppar.

Sätt på ugnen på 175 grader. Rulla laxen i sesamfrön och krydda med salt och svartpeppar. Lägg i en ugnssäker form och kör in i ugnen till en innertemperatur på 58 grader.

Tina sojabönor, koka potatis och dela, stek champinjoner, dela sockerärtor, dela tomater, strimla lök och blanda allt med med spenat. Salta & peppra.

Servera den nystekta laxen med sallad och sås.








lördag 2 maj 2015

Punk royale - en dekadent matupplevelse

Punk royale - en dekadent matupplevelse

Joakim Almqvist & Kalle Nilsson från Ölbaren i Åre har öppnat ny krog - Punk royale på Folkungagatan 128,  och förra helgen fick vi en matupplevelse som sent ska glömmas.

Duon presenterar 15 rätter, gastronomisk dekadens, för en sportstyver, 600:-, tillhörande dryckespaket, svalkad strupe 600:-.

Det är fantastiska smaker serverade med lite provokation och massor av humor. Eller vad sägs om finsk vodka med rysk kaviar, anklever med hallonclown face, my little ponny på V75 bong, ost serverad i låda med råttfälla och mycket mer.
Att det dessutom dyker upp ett djurhuvud eller två på kockarna då och då under kvällens gång eller att glassen serveras av grabbarna endast iförda förkläden gör ju inte upplevelsen mindre fantastisk.

Det här var en resa jag sent kommer glömma. Önskar grabbarna lycka till, dom har ett grymt coolt koncept.

Har ni chansen så testa Punk royal. Boka bord på info@punkroyale.se






Rysk kaviar


Sjöborre






Toppmurklor & vit sparris

Kvällens vassaste - Piggvar





Kvällens värdar - underbart team.