lördag 1 mars 2014

Cannelloni med köttfärs & spenat inspirerat av Paolo Roberto 12 propoints

Cannelloni med köttfärs & spenat inspirerat av Paolo Roberto 12 propoints
6 personer

När Paolo gjorde dessa på nyhetsmorgon, även om jag har ändrat lite, så sa han att det är så mycket enklare än Lasagne…..Hallå?? Är manen galen eller? Det tog bra mycket längre tid & var många moment. Men som tur va så var det ganska gott. Men ärligt talat inte värd den tid det tog att laga.

400 g färska pastaplattor - ca 18 rektanglar 

Fyllning
400 g nötfärs
2 spray olja
1 liten finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
250 g hackad fryst spenat, upptinad och avrunnen 
1 dl färskriven parmesanost
2 msk matlagningsgrädde max 15%
1 ägg, lätt uppvispat
1 tsk torkad oregano
Salt och svartpeppar

Ostsås
3 dl minimjölk
2 msk mjöl
2 dl crème fraîche parmesan & vitlök

100 gram riven ost Max 10%

Sätt ugnen på 200°
Hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt lök och vitlök, fräs dem på låg värme under omröring tills de mjuknat men utan att få färg. Rör i spenaten och stek den på låg värme i ca 4-5 minuter, tills ev. vätska kokat in. Häll över spenat- och lökblandningen i en bunke.

Hetta upp olja i samma panna, lägg i färsen, bryn den lite lätt och smula sönder den med en gaffel. Blanda köttet med spenat- och lökblandningen. Salta och peppra. Tillsätt parmesan, grädde, ägg och oregano. Blanda alltsammans noga och smaka av med mer salt och peppar.

Ostsås:
Häll mjöl i en kastrull och rör ihop med lite av mjölken. Vispa ihop till en slät crème. Tillsätt resten av mjölken och koka upp under omrörning. Låt puttra ca 3 min. Tillsätt crème fraîchen och koka upp. Smaka av och låt såsen svalna.

Skär pastadegen i rektanglar och koka dem i lättsaltat vatten. Färska degplattor ska kokas i ca 3-4 minuter. Häll av vattnet och låt dem rinna av.

Lägg fyllningen på pastaplattornas kortsida, men inte ända ut på kanten. Rulla ihop dem.
Täck botten på en ugnsform med lite av ostsåsen. Lägg i cannellonirullarna sida vid sida med skarven nedåt. Fördela ostsåsen över pastarullarna och skaka formen så att såsen rinner ner mellan pastarullarna. Strö över ost.

Sätt in formen mitt i ugnen i ca 20-30 minuter.

Servera med en go sallad.




2 kommentarer: