söndag 4 mars 2012

Fredriks fetaost gratinerade fläskfilé med rödvinsås och potatisklyftor 11 Smartpoints

Som lovat kommer här receptet på mästerverket Fredrik bjöd på i Fredags. Testa detta, verkligen supergott.

Fredriks fetaost gratinerade fläskfilé med rödvinsås och potatisklyftor 11 Smartpoints

4 portioner

Grymt god rödvinssås:
2 st charlottenlök
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl rödvin
2 dl vatten
1/2 dl balsam vinäger
2 msk kalvfond
1 lagerlad
2 tsk tomatpure
Salt & peppar

Fräs lök och vitlök i lite olja, låt karamelisera. Tillsätt kryddor och vätska. Låt koka ner till hälften.

Fetaoströra:
1 dl creme fraiche 15%
50 gram feta ost max 25%
6 st soltorkad tomat, avtorkade
1 vitlöksklyfta
Färsk timjan
Lite rivet citronskal
Salt & peppar

Mosa ner osten i creme fraichen. Pressa ner vitlök och citronskal. Krydda med salt, peppar och lite färsk timjan.


Fläskfile:
600 gram fläskfilé
7 st soltorkade tomater i olja
Salt & peppar

Skär filén i ca 2 cm tjocka medaljonger. Salta & peppra. Stek hastigt på båda sidorna. Inte helt igenom.
Lägg medaljongerna på ugnsfast form och toppa med hackade soltorkade tomater och fetaoströra.

Gratinera i ugn ca 10 min i 225 grader eller tills röran är varm och köttet är klart.

Servera med rödvinsås, osttoppade ugnsstekta tomater och potatisklyftor (2 potatis per person)

Det här var såååååå gott. Han kan laga mat han min Fredrik.

Bon apetit!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar