tisdag 22 november 2011

Kyckling med parmaskinka och balsamico sås 12 propoints

Ikväll blev det ett nytt recept. Riktigt gott. Älskar att jobba med balsam vinäger i matlagningen.
Tillbehör kan ju varieras oändligt. Vill du köra GI serverar du med olika varma grönsaker istället för med potatis, morötter och palsternacka som vi hade till. Riktigt lyxig rätt utan att det kostar massor av points


Kyckling med parmaskinka och balsamico sås 12 propoints

3 portioner - en till matlådan :)

375 gram kycklingfilé
6 skivor parmaskinka
1 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl milda extra 4%
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1 tsk olja
Salt & svartpeppar


Sätt ugnen på 225. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano.

Till detta gjorde vi lite ungsrostade grönsaker.
3 potatis
3 morötter
1 gul lök
Palsternacka
Vitlök
1 tsk olja
1/2 msk honung
Salt, peppar och vitlökspeppar.

Strimla, tärna eller vad ni nu vill med grönsakerna. Blanda med olja och honung och stek i 225 grader ca 25-30 minuter.

Servera med kycklingen.

Bon apetit!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar