måndag 28 november 2011

Krämig biffpasta 12 propoints

Måndag kväll och 7 arbetsdagar kvar till semester, men vem räknar? Ska bli sååå underbart. Var på polisen och hämta nya passet idag så nu är jag good to go!

Svängde ihop en god pasta idag. Lätt att göra och riktigt lyxig.

Krämig biffpasta 12 propoints

2 portioner

150 gram nötkött, tex oxfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Färska champinjoner
1,5 tsk olja
1,5 dl milda extra 4 %
1 msk vitt vin
1/2 dl ríven ost max 10%
1 tsk fransk senap
Kalvfond
Pasta fri mängd, tex tortiglioni
Salt & peppar

Skär kött i centimeterstora tärningar, lök i båtformar och klyfta champinjonerna.
Fräs lök mjuk i lite olja. Stek champinjonerna och krydda med salt & vitpeppar. Krydda köttet med salt och svartpeppar och stek köttet hastigt. Pressa över vitlök och blanda ner den stekta löken och svampen.

Häll över grädde & vitt vin. Tillsätt lite fond & koka ihop. Spä ev med lite vatten eller pastavatten.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rör ner ost i såsen och blanda ihop med den färdigkokta pastan.

Servera gärna med lite riven parmesanost.

Bon apetit!

 

1 kommentar:

  1. Hej! vilken jättefin blogg du har! roligt att det går bra för dig.. Det är såhär att jag studerar till sjuksköterska på uppsala universitet och gör ett skolarbete om just viktväktarna och lite om hur det fungerar, tror du eventuellt att du skulle kunna svara på några frågor som jag har?
    isåfall kanske du skulle kunna maila mig? mi.n.a@hotmail.com

    Tack på förhand och lycka till på din resa! Kram Martina Lindqvist

    SvaraRadera