söndag 27 november 2011

Jordärtskockssoppa & lövbiffsrullader

Nu har jag försökt ladda upp gårdagens recept flera gånger men det har skitigt sig varje gång. Ett sista försök.

Hur som så åt vi en härlig Jordärtskockssoppa till förrätt. 2 propoints

3 portioner

3 jordärtskockor
1 potatis
1 scharlottenlök
1 liten klyfta vitlök
1 1/2 dl milda extra 4%
3 dl vatten
1 kycklingbuljong tärning
1 dl vitt vin
Salt, peppar & tryffelolja
1 tsk olja

Skala rotsaker och skär i grova bitar. hacka scharlottenlök fint.
Fräs lök mjuk och tillsätt rotsaker. Häll på vatten, vin och buljong. Låt koka tills rotsakerna är mjuka, ca 15 min.
Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll på grädde och koka ihop. Krydda. Tillsätt några droppar tryffelolja på slutet.

Vi garnerade soppan med lite av svampen som vi fyllde rulladerna med och lite hackad persilja.


Lövbiffsrullader 12 propoints

4 portioner

600 gram lövbiff
5 champinjoner
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
4 msk riven ost max 10%
2 tsk olja
2 dl milda mat 7%
En skvätt cognac
Kalvfond
Salt & peppar

8 potatisar
Salt, peppar och vitlökspeppar

Tärna scharlottenlök och champinjoner fint. Stek med lite olja och krydda med salt och peppar. Pressa i vitlök på slutet.
Banka ut lövbiffen och skär varje skiva i två bitar. Lägg en klick svampröra  och ost på varje bit och rulla ihop till en rullad. Fäst med en tampetare så de håller ihop.

Skär potatis i grova tändsticksformade bitar. Spraya med olja och krydda. Stek i ugn på ca 225 grader i ca 25 min.

Stek rullade hastig i het panna. Lägg åt sidan. Läska ur pannan med lite vatten. Häll på lite cognac och tillsätt grädden. Här lyckades jag skära min sås. Det är ju kanon om ni skiter i just den delen.

Lägg i rulladerna och låt puttra en stund i såsen.

Servera tillsammans med potatis och kokta sockerärtor.

Bon apetit!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar